Lönsam investering

för miljö och plånbok

VÅRT  SORTIMENT

Hagmans Solenergi står för Service, Kunskap och Kvalitet - precis som företaget i stort genomsyras även vårt sortiment av dessa värdeord.

För att du som kund skall få en anläggning som kräver minimalt underhåll och presterar "hela vägen" under sin livslängd på ca 30 år, så jobbar vi på Hagmans med inget annat än kvalitetsprodukter från marknadens ledande tillverkare.

Vi håller oss även ständigt uppdaterade om vad som händer ute på marknaden, både lokalt och internationellt för att du alltid skall kunna välja bland de produkter som absolut bäst uppfyller dina behov.

Innan nya produkter tas in genomgår de en hård granskning av våra inköpsansvariga som bedömer produkterna utifrån kriterier såsom Kvalitet, Prestanda, Innovation, Garantier, Användarvänlighet och inte minst Hållbarhet.

Alla våra produkter håller högsta kvalitet. Ett kärt gammalt uttryck är "kvalitet lönar sig i längden" och sällan stämmer det bättre än när det kommer till solcellanläggingar.

Kvalitet betyder lång livslängd, god prestanda och god bibehållen sådan under hela livslängden.

Lång livslängd bidrar dessutom ytterligare till god hållbarhet.

massasolceller.jpg

Solceller

Växelriktare

Sonnen_battery_models_721_420_80_s_c1.jp

Energi

Lagring

screen-shot-2018-10-02-at-1-57-24-pm_ori

Montage

Innogy CHARGER.jpg

e-mobility

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

>>>

Läs mer om våra garantier här
 

Solceller

logo_JA_solar_edited.png

>>>

JA Solar grundades 2005 och är idag en av Asiens & därmed världens största solcellpaneltillverkare med kunder i över 120 länder. Panelerna hittar du i flera av världens största solcellparker.

Longi Solar  en av de ledande mono-kristallina solcellspaneltillverkarna i världen som även ligger i absolut framkant/ledning vad gäller effektivitet. 

>>>

Levererar förnybar energi i

över 30 år framåt

Alla de solcellpaneler vi säljer är av högsta kvalitet, med generösa garantier och kommer att producera förnybar energi i dryga tre decennier framåt.

Tack vare sin höga verkningsgrad och goda kostnadseffektivitet är det kiselsolcellpanelen som den absolut vanligaste solcelltypen på marknaden och även det vi säljer mest.

Panelerna finns i många olika varianter, effekter och storlekar och kategoriseras i mono- eller polikristallina. Monokristallina har en högre verkningsgrad och är svarta i sitt utseende.

logo Sonnenstrom Fabrik.png

Sonnestrom Fabrik tillverkar högkvalitativa solcellpaneler i Tyskland med extra fokus på hållbarhet och lågt klimatavtryck. Produktionen har hela 70% lägre CO2 utsläpp än internationella konkurrenter.

>>>

 

Växelriktare

"Hjärtat i anläggningen"

FRONIUS_edited.png
Fronius logo.png
SolarEdge-Logo.png

Solaredge erbjuder en mängd produkter inom smart energi, bl.a. ernergilagringslösningar, E-mobility, och energihantering för hushåll. Deras växelriktare har en optimerad teknik och ligger i absolut framkant. Israeliskt bolag som startade 2006.

>>>

Fronius logo.png

Fronius startade sin produktion av högkvalitativa växelriktare redan 1995. Bolaget är privatägt och har sin bas i Österrike. 

Fokus ligger på hållbarhet och långsiktig produktutveckling, något som bekräftas av deras långa livslängd. Tillverkar även hybridväxelriktare med möjlighet till energilagring och uppföljning av systemet.

>>>

Här omvandlas den likström (DC) som skapas i solcellerna till växelström (AC) som sedan används i din fastighet eller säljs ut på elnätet​.

Moderna växelriktare har även andra funktioner såsom övervakning och optimering.

Det finns tre typer av växelriktare alla med olika fördelar, nackdelar och förutsättningar. Vi hjälper dig ta fram vilken som är bäst lämpad för just din anläggning.

Strängväxelriktare - Traditionellt system där solcellspanelerna kopplas till växelriktaren i slinga.

Optimerat Växelriktarsystem - Optimerare monteras vid varje panel/panelpar för att optimera systemet

Microinverters - Lämpligt för små anläggningar där 1-4 paneler kopplas till varje microinverter placerad i direkt anslutning till dessa. 

Growatt.png

Growatt en av världens 10 största, och ledande växelrikartillverkare. PVBL har utsett företaget till den bästa växelriktartillverkaren i Kina tre år i rad. Ligger i framkant vad gäller forskning och utveckling. Har produkter inom alla segment, on-grid, off-grid, hybridinverters och smart energy management.

>>>

 

Lagring

Lagring för självförsörjning, energibesparing och kostnadsbesparing

Sonnen.png

Beroende på hur mycket din anläggning producerar och din fastighet konsumerar över tid, och i stunden så kan energilagring vara ett bra alternativ för att uppnå ökad självförsörjning och maximal intjäning

Lagring kräver dels Batterisystem, dels Hybridväxelriktare som i grund är en växelriktare likt beskrivet ovan men som även styr strömmen till där den bäst gör nytta, omvandlad eller ej.

Utrustningen utgör batterisystem, batteriväxelriktare, hybridväxelriktare, kontrollenhet och systemövervakning i ett.

Inget batterilagrinssystem är det andra likt, kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram den bästa lösningen för ditt system.

Hybridväxelriktare

Fronius logo.png

Fronius Symo Hybridväxelriktare 

>>>

SolarEdge-Logo.png

SolarEdge StorEdge Hybridväxelriktare 

>>>

Batterilagringssystem

BYD​ är en av världens ledande tillverkare av laddningsbara batterier och energilagringslösningar. 

>>>

Sonnen erbjuder smidiga batterilsöningar med stor felixibilitet eftersom den inte är bunden till någon speciell storlek på solcellsystemet, kan anslutas till andra kraftkällor såsom minivindkraftverk och även till ditt redan existerande system. TiIlverkas i Tyskland av 100% förnybar energi. 

>>>

ferroampwhiteonblack.png

Ferroamp är ett svenskt cleantech företag, grundat 2010. Med grund i sitt patenterade ACE system (Adaptive Current Equalization), som balanserar faserna i fastighetens trefassystem, optimerar förbrukningen (och därmed begränsar nätavgiften) har man även utvecklat en DC nanogrid lösning, ett skalbart system som omfattar flexibel integration av solceller, energilagring, småskalig vindkraft och laddning av elfordon. Produktportföljen omfattar även skalbara smarta batterilager.

>>>

 

Montagesystem

En förutsättning för ett väl fungerande och säkert system

I princip oberoende av vilken typ av tak, markunderlag eller fasad du tänkt att installera din anläggning på så finns det ett montagesystem som gör jobbet.* 

Vi erbjuder ett komplett sortiment av utvalda montagelösningar, alla certifierade och testade, alla konstruerade att klara vårt nordiska klimat med snölaster och vind.

*förutsatt att stommar är friska och dimensionerade för att klara aktuell last givetvis 

Van_der_valk_logo.png

Van Der Valk Vår huvudleverantör vad gäller montagesystem för lutande tak. Holländsk tillverkare som startade sin verksamhet 2009.

>>>

Ernest%2520Schweizer_edited_edited.png

Schweizer tillverkar ett montagesystem som vi använder till våra takintegrerade solcellinstallationer. Deras patenterade system Solrif® kombineras funktion med estetik.

>>>

CWL_edited.png

CW Lundberg och deras produkter använder vi till platta tak där det krävs infästning. Företaget är specialicerade på taksäkerhet och har all tilverkning och utveckling i Mora.

>>>

soltop-logga.png

Soltop När det kommer till platta papptak (lutning 0-15') använder vi oss främst av Soltop's lösningar. Ett smidigt system där man undviker håltagning genom att istället använda ballast.

>>>

Praxia-1_edited.png

Praxia Energy besitter med sina över 1200 MW installerad effekt en stor kompetens när det kommer till montagesystem. Vi använder deras produkter när det kommer till markanläggningar. 

>>>

STAVREX_logga_edited_edited.png

Stavrex är specialister på markskruv och markförstärkning och erbjuder bland annat en högkvalitativ range montagesystem för solcellanläggningar

>>>

 

Laddboxar & e-mobility

Innogy CHARGER.jpg
innogy2.png

e-mobility - allt du behöver för en hållbar laddinfrastruktur för dig och ditt elfordon 

Vad behöver du för att kunna använda och ladda din bil på ett smidigt sätt? ...precis, en smidig laddinfrastruktur!

Vi tillhandahåller lösningar för dig, både vad gäller laddboxar i hemmet, och tjänster då du är på resande fot.

innogy2.png

Innogy är den leverantör vi valt att samarbeta med gällande laddboxar. Innogy i grund ett av Europas största energibolag och är verksamt inom Retail, Renewables samt Grid & Infrastructure och ligger i framkant inom samtliga dessa affärsområden. 

>>>