top of page

Lönsam investering

för miljö och plånbok

Batteri & Energilager

Med hjälp av batterier som energilager kan du bland annat öka din konsumtion av egenproducerad el och få hjälp att täcka upp effekttoppar när du har som störst elbehov.

Sonnen energilager

Batterilager - Öka egenanvändningen, kapa effekttopparna, ha som backup vid strömavbrott eller kanske vara din enda strömkälla?

Intresset för energilager i batteriform ökar och omfattas idag av det så kallade "gröna avdraget". Batterilager finns i olika storlekar och kapacitet, både när det kommer till hur mycket energi som kan lagras (kWh) och hur mycket effekt det kan bidra med till elsystemet för stunden (kW).

Mindre installationer (från ca 5kWh) är vanligare i villor, större installationer hör oftare hemma större fastigheter eller gårdar, och i ö-drift anläggningar.

Syftet med ett energilager kan variera.

Ökad egenkonsumtion
Producerar du egen el kan ett batterilager öka din egenkonsumtion (dvs du använder mer av den el som du själv producerar).

Begränsning av effekttoppar för att

- få ner din effektavgift.

Beroende för vad du har för elavtal och nätägare så kan det vara en god affär att ha batterier som hjälp för pressa ner effekttopparna i din fastighet.

- undvika att säkra upp - Har du idag en förbrukning som under perioder ligger på gränsen av vad din huvudsäkring klarar av? Då kan ett batterilager vara ett bra alternativ.

Ödrift - el vid strömavbrott eller då man vill kunna klara sig själv.

Vill du ha el, men helt kunna koppla bort dig från elnätet, eller veta att du har ström i din fastighet eller på viss utrustning, även när grannarna har strömavbrott, då behöver du bland annat ha ett energilager.

Batterilager är ett brett område så när det kommer till huvudfrågan - om det är en god idé, och vad som är bäst för dig - så rekommenderar vi att du kontaktar oss.

några nilar energilager
ett mindre energilager

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med

        Intresserad av batterilagring?

Ring, maila eller varför inte, fyll i vårt smidiga kontaktformulär så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

för fri offert

bottom of page