top of page

Lönsam investering

för miljö och plånbok

Fasbalansering & Lastbalansering

Har du effektproblem i din fastighet?

Har du ojämn belastning på dina faser?

Ferroamp Energyhub

Med nya utmaningar kommer nya lösningar.

Idag ställs våra fastigheter och våra elnät inför nya utmaningar.

Som privatperson vill man kanske kunna ladda elbilen, samtidigt som värmepumpen är igång och man gör vardagliga grejjer som att köra tvättmaskinen, spisen och ungarnas datorer utan att huvudsäkringen går.

Som fastighetsägare vill man erbjuda en god komfort och service till sina hyresgäster vilket idag ofta innebär god tillgång på el till datorer, luftkonditionering, produktionsutrustning och såklart elbilsladdning.

Till området smart styrning kommer funktioner som begränsar eller balanserar effekten i din fastighet.

Effektbalansering kan göras centralt i fastigheten, eller lokalt på effektkrävande utrustning som t.ex. en laddbox och fördelas över en eller flera faser beroende på funktion.

Lastbalansering - Laddbox

"Begränsad laddning när du vill"
Många laddboxar har idag lastbalansering som standard och kan annars köpas till som tillval. Med hjälp av lastbalansering kan du begränsa hur pass mycket effekt din laddare skall använda eller kort sagt, hur snabbt laddaren får ladda. Syftet kan bland annat vara att man vill undvika överbelastning av husets huvudsäkring, men kan också vara att man vill begränsa elkonsumtionen under perioder när elen är som dyrast. Vid laddning över tre faser anpassar sig lastbalanseringen till den fas som har minst utrymme.

Exempel tillverkare som vi jobbar med:

 > Zaptec

 

Fasbalansering - Laddbox

"Balanserad laddning"

Idag finns även laddboxar som balanserar effekten i laddningen över alla de faser som är kopplad till den. I en fastighet fördelas energianvändningen över tre faser och den är ofta ojämnt fördelad. En laddbox med inbyggd fasbalansering fördelar ut ladd-effekten så att faserna ut från fastigheten belastas jämt. Du nyttjar därmed alla faserna maximalt vilket betyder mer laddeffekt jämfört med ett system i obalans.

 

Exempel tillverkare som vi jobbar med:

 > Zaptec 

Fasbalansering - Centralt

"Balanserad elkonsumtion i din fastighet"

Med central fasbalansering menar vi balansering som görs på den centrala elmatningen. Detta är ett bra alternativ för dem som har skeva laster i hela fastigheten och vill kunna fördela konsumtionen jämt även när t.ex. laddboxar utan fasbalansering laddar, eller när laddboxar med fasbalansering inte laddar.

Exempel tillverkare som vi jobbar med:

 > Ferroamp 

Bild på Zaptec laddbox

Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med

         Intresserad av fasbalanering
                & Effektstyrning?

Ring, maila eller varför inte, fyll i vårt smidiga kontaktformulär så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

för fri offert

bottom of page