top of page

14,6KW I Onsala

Anläggningsfakta

Installerad effekt: 14,6 kW

Storlek: 36 paneler

Panel: Longi 405W Helsvarta 

Växelriktare: Fronius

Årlig produktion:  13 800 kWh

Årlig besparing: ca 22 080 kr/år (vid 1,6 kr/kWh)

Installation: Oktober 2022


I Onsala har vi en anläggning som vi installerade i slutet av 2022, kunden valde snygga helsvarta paneler från en av världens största tillverkare, en bra trygghet för en långsiktig investering. Installationen flöt på smidigt och kunden fick en riktigt fin anläggning installerad på både boende huset och garaget.

I samband med projektering, där vi går igenom förslag på placering och antal paneler så gör vi en beräkning av den uppskattade produktionen av installationen, i detta fallet presenterade vi en lösning som vi uppskattade producera ca 13 800KWh per år.


Utfallet 2023 blev dock ännu bättre än beräknat och anläggningen levererade 14 580KWh vilket naturligtvis är roligt för både oss och kunden. För oss på Hagmans Solenergi är det viktigt att inte presentera glädjekalkyler utan vill ge en riktig bild av förväntningar och kalkyler. Självklar kommer produktionen skilja sig åt från år till år och även ersättningen per producerad KWh, men hur man än vrider och vänder på siffrorna blir solceller en god investering för miljö och plånbok.Comments


bottom of page