top of page

Nyhet; 255kW till Angered Centrum/Göteborg


Anläggningsstorlek: 255 kW

Planerad installation: våren 2021

Kund: Fastighets AB Balder


"shopping & möten med atmosfär"

Så beskriver Angered Centrum sitt köpcentrum på sin hemsida och visst stämmer det bra med tanke på att det här huserar mer än 70 verksamheter med inriktningar från kontor och butik, till vård och samhällsservice.


Sedan Balder tillträdde som förvaltare så har man satsat långsiktigt genom att succesivt renovera och utveckla området.


Som ett led i sitt hållbarhetsarbete har vi fått äran och nöjet att leverera solcellsanläggningen till Angereds Centrum. Här kommer vi att under våren installera en anläggning om 255kW. Hela produktionen beräknas att till 100% konsumeras inom fastigheten, i samma stund som den produceras, vilket betyder maximal intjäning och minimal återbetalningstid.


Balder tar klimatfrågan på största allvar. All den el man köper in till sina fastigheter i Sverige härstammar redan från förnybara källor och en hel del producerar man redan själva. Balder satsade tidigt på vindkraft med sina två vindkraftparker i Falkenberg och på Öland. I strävan att öka andelen hållbart producerad energi i elnäten i allmänhet, och öka sin självförsörjandegrad i synnerhet, så satsar man löpande på att bygga ut sitt solcellsbestånd.


Anläggningen levereras i samarbete med vårt systerbolag Hagmans Styr & Fastighetsautomation.


Comments


bottom of page