top of page

Nyhet; 255kW till 421 Köpcenter i Högsbo/Göteborg

"Smartare shopping" blir under våren ännu smartare med egenproducerad solenergi.

Anläggningsstorlek: 255 kW

Planerad installation: våren 2021

Kund: Fastighets AB Balder


"421 är pusselbiten som får din vardag att gå ihop . Lätt och komplett – och väldigt smart!"

Så beskriver 421 sitt köpcentrum på sin hemsida och nu skall smart bli ännu smartare -

för varför skall man köpa in el när man kan producera den själv? Varför skall man inte sträva efter att få ner sitt koldioxidavtryck?


Som ett led i sitt hållbarhetsarbete har Balder valt att satsa på egenproducerad el genom solceller. I vår har vi fått förtroendet att leverera ett solcellssystem om 255 kW till 421 köpcentrum i Högsbo/Sisjön strax utanför Göteborg.


Balder tar klimatfrågan på största allvar. All den el man köper in till sina fastigheter i Sverige härstammar redan från förnybara källor och en hel del producerar man redan själva. Balder satsade tidigt på vindkraft med sina två vindkraftparker i Falkenberg och på Öland. I strävan att öka andelen hållbart producerad energi i elnäten i allmänhet, och öka sin självförsörjandegrad i synnerhet, så satsar man löpande på att bygga ut sitt solcellsbestånd.


Vi har fått äran och nöjet att leverera solcellsanläggningen till 421 köpcentrum. Här kommer vi att under våren installera en anläggning om 255kW. Hela produktionen beräknas att till 100% konsumeras inom fastigheten, i samma stund som den produceras, vilket betyder maximal intjäning och minimal återbetalningstid.


Anläggningen levereras i samarbete med vårt systerbolag Hagmans Styr & Fastighetsautomation.


Om 421 (info från wikipedia)

Högsbo 421 är ett köpcentrum beläget vid Långeberg i sydöstra delen av Högsbo Industriområde i Göteborg, alldeles intill Ängårdsbergen och strax norr om Sisjöns industriområde. Centret öppnade den 25 oktober 2006 och designades av Gert Wingårdh vid Wingårdh arkitektkontor.[2]


Det finns ett femtontal butiker inhyrda hos Högsbo 421, varav den största är ICA Maxi som hyr 11,783m².[1] Övriga butiker delar på 18,472m²[1] och bland dessa finns konfektionsbutikerna H&M, Intersport, Dressman, Lindex, KappAhl, Media Markt, Jysk, Systembolaget och Sängjätten.


Comments


bottom of page